Održivi Razvoj/CSRDesigned by:

RSS Feed
Priroda i zdravlje
Četvrtak, 17 Svibanj 2012 21:42

 

Članak u pripremi

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Uprava za zaštitu prirode, u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu prirode, časopisom GEO, Javnom ustanovom park Maksimir i Udrugom 'Profesor Baltazar', organizira obilježavanje Dana zaštite prirode u Hrvatskoj i Međunarodnog dana biološke raznolikosti u nedjelju, 20. svibnja 2012., od 11 do 17 sati u zagrebačkom parku Maksimir.

Kako bi skrenuli pozornost na ulogu bioraznolikosti u održivom razvoju i općenito ljudskom postojanju, Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom bioraznolikosti. Republika Hrvatska se 2003. godine pridružila globalnim nastojanjima za očuvanjem bioraznolikosti i unaprjeđenjem zaštite prirode, kad je Hrvatski sabor 22. svibnja proglasio  Danom zaštite prirode u Hrvatskoj.
http://www.mzoip.hr/default.aspx?id=12497

 

Bioraznolikost

  • Provedba kampanja za podizanje svijesti i podršku učinkovitoj komunikaciji s dionicima i lokalnim zajednicama kako bi poboljšali svoje razumijevanje i sudjelovanje u upravljanju teritorijima, staništima i vrstama.
  • Pomoć u utvrđivanju svojstva zaštićenih područja (uključujući i Natura 2000) i podršku razvoju i evaluaciji planova upravljanja, zaštite prirode aktivnosti i sl.
  • Pomoć u provedbi nacionalnih i relevantnih međunarodnih (npr. EZ-a) propisima zaštite prirode i podržavanje odgovarajuće tekuće politike procesa i provedbi međunarodnih konvencija.

Održiva poljoprivreda

  • Promicanje i podržavanje integracije zaštite okoliša i očuvanja prirode odnosi se na nacionalne i međunarodne poljoprivredne politike.
  • Pomoć za izgradnju kapaciteta lokalnih dionika u odnosu na održivu poljoprivredu (organske poljoprivrede i ekološke poljoprivredne prakse / proizvodne metode).

Održivi turizam

  • Podrška razvoju strategije održivog turizma i marketing turističkih proizvoda.
  • Pomoć u razvoju planova i ekološki prihvatljivih turističkih proizvoda, pratećim djelatnostima upravljanja posjetiteljima, obrazovanja i komunikacija, te izgradnji kapaciteta za brendiranje proizvoda iz zaštićenih područja.
  • http://croatia.rec.org/bioraznolikost/

 

Neki linkovi:

http://croatia.rec.org

http://hr.wikipedia.org/wiki/Zemljopis_Hrvatske

http://www.wellness.hr

 
Održani 2 Dani EU Fondova
Srijeda, 24 Kolovoz 2011 14:56
Održani 2. Dani EU Fondova seo from webdesign seo.
Više...
 
2 Dani EU fondova
Srijeda, 24 Kolovoz 2011 14:56
2. Dani EU fondova seo from webdesign seo.
Više...
 
Osmi sektorski Nadzorni odbor za komponentu IIIc programa IPA
Srijeda, 24 Kolovoz 2011 14:56
Osmi sektorski Nadzorni odbor za komponentu IIIc programa IPA seo from webdesign seo.
Više...
 
Radionice na temu transfera tehnologije
Srijeda, 24 Kolovoz 2011 14:56
Radionice na temu transfera tehnologije seo from webdesign seo.
Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 1 od 5
OVDJE KOD